0

Е вролигата е изправена пред един от най-важните моменти от 23-годишното си съществуване. Както съобщават „Mundo Deportivo” и “RAC1”, отборите собственици на Евролигата трябва да решат през този месец дали ще приемат бизнес офертата от Дубай на стойност 150 милиона евро.

Офертата идва от собственикът на КК Дубай Абдула Ал Набода. С подкрепата на шейха от Обединените арабски емирства той е предложил въпросната сума от 150 милиона евро за шест сезона, срещу което клубът от Дубай да получи организацията на "Финалната четворка" в периода 2025 и 2029 г.

Бордът на Евролигата, който се състои от 13-те клуба собственици, ще се поведе през втората половина на този месец и трябва да реши дали да приеме офертата.

Контактите за проекта датират отпреди повече от година, но се форсираха през последните месеци до степен, че делегация от висшето ръководство и представители на 13-те клуба собственици (Барса, Реал Мадрид, Баскония, Олимпиакос, Панатинайкос, Анадолу Ефес, Фенербахче, Макаби Тел Авив, Жалгирис, Армани Милано, ЦСКА Москва, Байерн Мюнхен и АСВЕЛ Вильобран) посетиха Дубай миналия октомври, за да научат повече за потенциалния си нов партньор.

Сред тези, които представляват Абдула Ал Набода и са част от екипа му в преговорите, са босненецът Деян Каменясевич и сърбинът Джордже Джокович, който е брат на най-добрия тенисист в света Новак Джокович.