0

Ш ампионът Балкан надви Рилски спортист с 69:68 (20:14, 20:23, 17:21, 12:10) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия сблъсък от финалния плейоф в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и продължава защитата на титлата си, след като намали изоставането си в серията на 1-2 победи.

Играе се до три успеха от пет възможни мача, а следващият предстои на 30 май отново в Ботевград. Евентуална пета среща ще се проведе на 2 юни в Самоков.

Балкан не можеше да разчита на капитана Димитър Димитров, който претърпя операция на счупения си нос, след като пострада във втория мач от серията.

Двата състава изиграха оспорван двубой в „Арена Ботевград“, в който на няколко пъти си разменяха водачеството, а тимът на Рилски спортист пропусна да измъкне победата, а с това да спечели и шампионската титла при последната си атака. В нея гардът на Рилски Майкълин Скот пропусна при стрелбата си в последните секунди и баскетболистите на Балкан ликуваха с успеха.

Най-резултатен за ботевградчани беше Майки Диксън с 19 точки и 5 борби. Сюприйм Ханна добави 17 точки, 2 борби и 6 асистенции, а Йордан Минчев допринесе с 16 точки, 8 борби и 2 асистенции.

Чавдар Костов реализира 15 точки и 3 борби, докато Джоузеф Лоусън се включи с 14 точки и 2 борби, а Алън Арнет завърши с 13 точки, 6 борби и 3 асистенции, пише БТА.