0

Ш ампионът на Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер, който е номер 3 в света, трябваше да се потруди сериозно, за да избегне изненада срещу нидерландеца Талон Грикспур, като в крайна сметка се наложи с 5:7, 7:5, 6:1 за повече от 2 часа и 20 минути игра. Мачът от турнира от сериите Мастърс в Маями бе прекъснат в средата на втория сет заради дъжд.

Датчанинът Холгер Руне отново напомни за колебливите си изяви, като бе елиминиран още на старта на турнира от унгареца Фабиан Морожан. Победата на унгареца, който е под номер 57 в ранглистата на АТР, бе безапелационна - 6:1, 6:1. Мачът продължи по-малко от час, като Марожан успя да направи 24 печеливши удара срещу само 14 за Руне. В следващия кръг унгарецът ще срещне представителя на Австралия Александър Попирин.

Руснакът Даниил Медведев не допусна изненада и отстрани британеца Камерън Нори в два сета - 7:5, 6:1.

Норвежецът Каспер Рууд също продължи към третия кръг на турнира, като се наложи над испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:4.  

Австралиецът Алекс Де Минор също продължи за следващата фаза, след като победи корееца Квон Суву с 6:3, 6:2.

Чехът Томаш Махач продължи с отличното си представяне, като след успеха над Андрей Рубльов този път победи в много оспорван мач бившия номер 1 в света Анди Мъри от Шотландия със 5:7, 7:5, 7:6 (5). 

Източник БТА