0

Ш ампионът от Откритото на Австралия Яник Синер спечели титлата на турнира на твърда настилка в Ротердам от сериите ATP 500. Италианският тенисист се наложи над Алекс де Минор, който елиминира Григор Димитров на полуфиналите , със 7:5, 6:4 за два часа и 6 минути.

След този успех Яник Синер се изкачи до 3-то място в световната ранглиста на ATP при мъжете, изпреварвайки Даниил Медведев, който спечели титлата в Ротердам през 2023 година, но тази година пропусна надпреварата заради контузия.

Първият сет започна с размяна на сервис геймове от страна на двамата тенисисти. Яник Синер успя да реализира първи пробив в петия гейм, за да поведе с 3:2. Той пропиля целия 4 сет пойнта в десетия гейм, като накрая бе пробит от Де Минор. Австралиецът не успя да затвърди, а Синер спечели следващите два гейма, за да затвори първия сет при 7:5 в своя полза.

Втората част започна по идентичен начин. Синер постигна отново пробив в петия гейм при третото подаване на Де Минор, но този път не успя да затвърди и австралиецът изравни за 3:3. Яник Синер отново успя да постигне пробив в седмия гейм, което се оказа и разковничето за развръзката на мача, който бе затворен от вече световния номер 3 при 6:4 гейма.