0

И талианецът Яник Синер е новият шампион на тенис турнира на клей АТР 250 в Умаг, Хърватия, като на финала се наложи над испанеца Карлос Алкарас с 6:7(5), 6:1, 6:1 за близо два часа и половина игра.

Синер загуби първия сет в оспорват тайбрек, но след това започна да диктува играта от дъното на корта и спаси девет от деветте възможности на Алкарас за пробив, като се възползва от своите 5 за крайния успех.

"Много съм щастлив. Имах тежка година досега. В много моменти нямах късмет, но продължих да работя, за да бъда по-добър тенисист и по-добър човек. Щастлив съм, че вдигнах първи трофей през сезона, но знам, че имам още много неща да подобрявам, това е процес", коментира италианецът след победата.

Това бе втора победа на Синер над Алкарас в рамките на 4 седмици, след като той се наложи над него в четири сета и на "Уимбълдън".

За Карлос Алкарас пък това е втора поредна загуба на финал за две седмици, след като отстъпи и пред Лоренцо Музети в Хамбург. Въпреки това испанецът вече е под номер 4 в световната ранглиста на АТР.

Австралиецът Алекс де Минор пък спечели тенис турнира в Атланта на твърди кортове с нагладен фонд 708 530 долара, след като се наложи на финала над американеца Дженсън Бруксби с 6:3, 6:3 за час и половина игра.

"Искам да благодаря на публиката, бяхте страхотни. Аз не съм местен, но вие ме накарахте да се почувствам един от вас, благодаря за подкрепата", каза щастливият Де Минор веднага след успеха.

"Това е шеста титла в кариерата ми. Не са много хората, които са способни на това, така че се чувствам добре. Чудесно е да виждам, че има резултат от големия труд, който извършвам", добави австралиецът.