0

С ветовният номер 4 Яник Синер от Италия, който не участва в подготвителните турнири, започна солидно на Откритото първенство на Австралия по тенис, като се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:4, 7:5, 6:3. 22-годишният Синер е един от фаворитите за титлата в Мелбърн след впечатляващия край на миналия сезон. Той направи пробив още в началото на мача, както и втори в края на втория сет. В третия сет италианецът бе поведен с 2:0, но след това спечели четири последователни гейма. Мачът продължи малко повече от 2 часа и половина.

Синер е единственият играч, който успя да победи Новак Джокович след "Уимбълдън" и до края на 2023 година, като го направи два пъти. Във втория кръг той ще играе срещу Йеспер де Йонг от Нидерландия, който надигра на старта аржентинеца Педро Качин с 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Руснакът Андрей Рубльов, който е на пета позиция в ранглистата на АТП, беше напът да отпадне още на старта, но в крайна сметка постигна много труден успех срещу бразилеца Тиаго Сейбот Вилд със 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6). В дългия тайбрек на петия сет 26-годишният Рубльов изоставаше с 1:4, но успя да направи силен финал. "Почти се бях предал при 1:4 в края, може би само инстинктът ми ме съхрани. Той игра много добре, удряше топката много чисто и сервираше чудесно, като аз нямаше какво да направя", каза след мача умореният руснак.

Унгарецът Фабиан Морожан елиминира още на старта ветерана Марин Чилич от Хърватия след 6:1, 2:6, 6:2, 7:5. 35-годишният Чилич е финалист в Мелбърн от 2018, когато губи на финала от Роджър Федерер.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX