0

И ван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха на 5-о място на финала в дисциплината двойки без кормчия на европейското първенство по гребане за младежи и девойки до 23 години в Крефелд (Германия).

Българският екипаж, който е 6-и от световното първенство за младежи в Пловдив, измина дистанцията от 2000 метра за 7:05.24 минути. Лодката ни стартира много силно и на първото 500 м се движеше на втора позиция. По средата на дистанцията Янкулов и Малинов преминаха на 4-то място, а 500 м преди финала вече бяха пети. Шампиони станаха представителите на Румъния Андрей Мандрила и Клуадиу Неамцу, с време 6:49.47 минути, следвани от Словения, Норвегия и Гърция. На последното шесто място във финала останаха литовците.

Станислав Григоров и Иван Йорданов пък завършиха на 9-то място в крайното класиране на европейското. Националите, които са 13-и от световното първенство, финишираха 3-ти във Финал Б, след като изминаха дистанцията от 2000 м за 6:57.90 минути. Нашите бяха изпреварени от лодките на Полша и Гърция.