0

Я понецът Рьою Кобаяши спечели състезанието по ски скок в полския град Висла.

На шанцата "Адам Малиш" носителят на "Златния орел", връчван на победителя във веригата "Четирите шанци", направи скокове от 131 и 139,5 метра, които му донесоха общо 269,4 точки.

Кобаяши беше едва пети след първите опити, но при вторите бе над всички на шанцата и успя да се изстреля към първата си победа в състезание през този сезон.

На второ място с 264,3 точки остана Щефан Крафт. Австриецът поведе след 132 метра в първия опит, но във втория, с който затвори състезанието, постигна само 129,5 метра и това го лиши от успеха.

Място на почетната стълбичка намери и германецът Андреас Велингер, който приключи с 262,4 точки след постижения от 131 и 128,5 метра.

Словенците Ловро Кос и Петър Превц останаха четвърти и пети, а шести завърши австриецът Ян Хьорл. От домакините от Полша най-напред се класира Пьотр Жила, който е 14-и.

Българинът Владимир Зографски не успя да вземе участие във вторите скокове, тъй като бе дисквалифициран заради нерегламентиран гащеризон. Съдиите в днешния ден бяха изключително стриктни в това отношение и общо петима скачачи бяха отстранени, сред тях и словенската звезда Тими Зайц.

В класирането за Световната купа първи с 989 точки е Щефан Крафт. Андреас Велингер е втори със 757 точки, а Рьою Кобаяши е трети с 691 точки. Зографски е на 30-о място с 54 точки.

Следващият старт от Световната купа отново е в Полша. В сряда Шчирк е състезанието на малката шанца, а ден по-рано е квалификацията, пише БТА