0

И испански ресторант в Лондон има дял в големия успех на Карлос Алкарас, който детронира от трона Новак Джокович и е новият крал на „Уимбълдън“.

Поне пет пъти по време на турнира той се хранел в любимото си заведение, а когато не можел да дойде лично, поръчвал храна за вкъщи, разкри собственикът Абел Луса. „Угощаваме тенисисти вече 20 години. Надал също редовно идваше. Кой би си помислил, че веднага след него Испания отново ще има играч от такова ниво“, доволен е господин Луса, който пред британския „Телеграф“ разкрива и част от навиците на Алкарас.

Сред любимите храни на 20-годишния Карлос са шунката, сладките картофи и скариди. Много често поръчвал японския специалитет нигири (б.р. оризови топки) със сьомга върху канапе от люта майонеза, на стойност 15,50 паунда. Други вкусотии, които тенисистът и треньорът му Хуан Карлос Фереро похапвали са агнешки котлети, говеждо, октопод и ципура.

„За разлика от някои звезди от Висшата лига, които все имат претенции и искат да се махне нещо от чинията, Карлос отлично знае кое е истински вкусното испанско ястие. Той не е претенциозен, яде всичко“, разкрива още гордият Абел Луса.