0

Т енис легендата Серена Уилямс, която ще навърши 41 години през септември, заговори за пенсионирането си, като подхвърли, че до този момент "обратното броене е започнало". 

В обширно интервю във "Vogue" американката потвърждава, че "идва момент в живота, когато трябва да решим да тръгнем в различна посока. Този момент винаги е труден, когато обичаш нещо толкова много. Господи, харесвам тениса. Но сега обратното броене започна."

Серена, която се завърна на корта през юни в мач на двойки с тунизийката Онс Жабьор, въобще не спомена срок или дата за края на кариерата си на корта. Но признава, че „Трябва да се съсредоточа върху това да бъда майка, върху моите духовни цели и най-накрая трябва да открия една различна Серена, но емоционална. Ще се насладя на следващите няколко седмици."

Победителката в 23 турнира от Големия шлем участва в големия турнир в Торонто. Тя уточнява, че не обича да използва думата „оттегляне“ и че е мислила за този „преход“, който предпочита да описва като „еволюция“. 

„Не бях склонна да призная, че трябва да спра да играя тенис. Това е като тема табу. И като се появи, започвам да плача. Мисля, че единственият човек, с когото наистина съм говорила за това, е моят терапевт “.