0

"Четири от момичетата в ансамбъла при жените се отказват. Това са Маргарита Василева, Магдалина Миневска, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов. Весела направила нов подбор, остава само София Иванова. Новите момичета ще бъдат обявени на първото контролно. Те са в момента на Белмекен. Има колебания в Рейчъл, която може би има шанс да се върне“, обяви босът на федерацията Илиана Раева. 

Тя говори отново и за скандала с Елвира Краснобаева. "Тази прима имаше огромен шанс да играе на Олимпийските игри в Париж. Това, което Бранимира Маркова каза на целия екип и аз на Управителния съвет на федерацията, е, че ние взехме абсолютно решение, че ако тя направи по-добри състезания и класиране до последния момент, ще участва. Имаше различни мнения. За Стилияна нямахме никакви колебания, защото тя показа, че е най-силната в този момент. Между Боряна и Елвира битката беше изключително тежка. Втората е на 16 години, сменихме драстично композицията, тя започна да допуска грешки. И двете ги поставихме под много голямо напрежение, бяха много равностойни, но опитът на Боряна победи и в Париж се видя, че ние правилно сме допуснали нея".

„Ако неучастието на Елвира е причината да се откаже да се състезава за България, това ще е много жалко. Това означава, че няма реална представа какво означава големият спорт и че в него отиват тези, които са най-добре подготвени и имат големия опит да се състезават. По време на нашия лагер преди Игрите в Париж имах достоверна информация, че майката на Елвира води разговори с Франция. След като се върнахме от френската столица, точно в този момент имах обаждане от федерацията на Азербайджан, с която нейната майка също беше говорила и искаше да се състезава за нея. Аз оставах безмълвна и безучастна, защото си направих сметката какво означава националният отбор без Елвира. Няма път назад за нея в националния отбор", каза още Раева пред БНТ.