0

Е динствената българка с квота за олимпийския турнир по фехтовка Йоана Илиева ще започне утре участие на Световната купа в Пловдив. Надпреварата ще събере цвета на женската сабя и ще е последната от веригата преди игрите в Париж.

Заявени са 155 състезателки, сред които 11 българки. Наред с Йоана ще играят още Калина Атанасова, Белослава Иванова, Кристина Миланова, Мариела Георгиева и други млади надежди. Европейската шампионка за девойки Емма Нейкова ще пропусне индивидуалните боеве, защото трябва да се яви на задължителна матура, но ще подсили тима за отборното в неделя.

„Ще се борим за медали и индивидуално, и отборно – увери пред „Телеграф“ Илиева. - За моята подготовка това състезание е като бонус тренировка със световния елит. Ще се боря да покажа последните неща, върху които работим на тренировка. Аз лично отивам за медал, защото се чувствам добре - здрава и готова. Искам моите приятели и роднини да ме видят на родна земя. С отбора също сме супернахъсани, защото сме №8 в световната ранглиста, а за малко не се класирахме на олимпийските игри. И искаме да покажем, че мястото ни е там. Готови сме, тренирали сме и е време да бием”.