0

Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха полумаратона в третото издание на маратон "Кюстендил".

Николов финишира с време 1:11:06 часа, а Милица Мирчева - с 1:18:50 часа. Втори при мъжете е Атанас Куцаров (1:11:13 часа), а трети е Владислав Михайлов (1:11:43 часа).

При жените втора са класира Анастасия Пейчева с време от 1:30:37 часа, докато трета приключи Мария Михайлова (1:33:26).

По време на церемонията на награждаването на първите от полумаратона се състоя награждаване и на Пламена Миткова - световен шампион за девойки по скок на дължина. Тя беше отличена от кмета на Кюстендил Петър Паунов за 18-я си рожден ден. Плакет получи и Константин Сотиров - заслужил треньор на кюстендилската треньорска школа, който отпразнува днес  81-та си годишнина. 

Стотици се включиха в третото издание на маратона и полумаратона в Кюстендил днес. Стартът беше даден кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който се включи и в масовото бягане с дистанция 2 км. 

Третото издание на надпреварата включва бягане по класическата дистанция от 42,195 километра, полумартон на 21 километра и 2 километра за любители. Състезанието ще излъчи балкански и републикански шампиони в маратона по-късно днес. 

Маршрутът на маратона започва от Кюстендил и преминава през селата Слокощица, Граница, Берсин, Нов чифлик, Гирчевци, Жабокрът и Ябълково след което се връща в Кюстендил. В момента в Кюстендил има около 200 деца от пет атлетически клуба, които участват в лагер по програмата "Да открием 200 таланта за атлетиката в България", които ще тренират в Кюстендил и ще имат възможност да се включат в маратона.

Наградният фонд за различните категории в маратона и полумаратона е 20 000 лева.