0

Й ордан Минчев окончателно отпадна от националния тим на България по баскетбол, тъй като възстановяването му след контузията, която претърпя, все още продължава. Останалите състезатели се подготвят в Самоков за предстоящите срещи от предварителните европейски квалификации за шампионата на Стария континент през 2025 година.

„Минчев още се готви на облекчен режим, но не е готов. За съжаление няма да можем да разчитаме на него“, сподели националният селекционер Росен Барчовски.

Подготовка с националите в Самоков вече води и американският гард с български паспорт Дий Бост. Той последен се включи в лагера на състава ни. 

В края на август националите ще проведат два мача в Самоков – на 25 срещу Кипър и на 28 август срещу Румъния. В групата на България е и отборът на Португалия.

След това воденият от селекционера Росен Барчовски състав ще отпътува за Тбилиси, където ще играе двубоите си от груповата фаза на Еврошампионата за мъже. България е в компанията на тима на домакините, Испания, Турция, Белгия и Черна гора.