0

И спания ще играе на финала на Евробаскет, след като победи с 96:91 Германия в Берлин. Световните шампиони стигнаха до мача за титлата, въпреки че бяха отписвани преди началото на европейското, тъй като са с много по-различен състав и без голяма част от звездите си от последните години. Испания обаче изигра поредния си силен мач на Евробаскет и се класира на финал за пръв път от 2015 г. и за шести път в последните 15 години.

В мача за титлата „ла фурия роха“ ще срещне Франция. „Петлите“ отнесоха с 95:54 Полша в първия полуфинал. Испания и Франция се срещнаха на финал и през 2011, когато „ла фурия“ спечели.

Полуфиналът започна равностойно, като в края на първата част Испания водеше само с 3 точки. Във втората обаче Германия направи серия от 14 поредни точки, за да обърне, а на полувремето водеше с 5 точки. Домакините увеличиха аванса си, след това бе ред на испанците за силна серия, с която се стигна до нов обрат. Към края на третата част обаче Бундестима отново излезе напред. В последната четвърт обаче испанците показаха по-здрави нерви и стигнаха до успеха. 


Лоренцо Браун бе най-резултатен с 29 точки. За Германия Денис Шрьодер вкара 30.