0

Всички епитети отдавна са изречени и написани, когато става дума за Рафа Надал, отбеляза сайтът на „Марка“ след испанския триумф на Australian Open.

Квалификациите приключиха, когато говорим за Рафа Надал. Испанецът, който победи руснака Медведев в пет сета, продължили над 5 часа, отново заслужи най-високи похвали сред спортисти и спортни фенове като цяло, и тениса в частност.

От Кралския двор до спортни звезди като Пау Гасол, Карлос Сайнс, Амая Валдеморо или Мартин Фис, всички се преклониха пред фигурата на тенисиста от Манакор.

Параолимпийската плувкиня Тереса ​​Пералес подчерта емоцията от финала. „Наслаждавам се с вас, пет часа, залепена за телевизора“

Пау Гасол, големият (2.15 м) приятел на Рафа, също поздрави сънародника си: "21-ви турнир от Големия шлем, които са нищо в сравнение с наследството, което увеличаваш всеки ден. Поздравления, @RafaelNadal."

Германският халф на Реал Мадрид Тони Кроос написа само: „Рафаел Надал, това е туитът."

Президентът на Олимпийския комитет на страната Алехандро Бланко, увери в Eurosport, че "Няма думи, които да обяснят какво постига Рафа Надал. Всеки турнир е химн на живота. Впечатлен от класата на Рафа. Няма трофей, който да представя това, което Рафа означава - изключителен като човек и като спортист."

Бившият капитан на любимия на Рафа Реал Мадрид – Икер Касияс, също се включи: "Най-великият, много ти благодаря, легенда."

Олимпийската шампионка по бадминтон Каролина Марин увери, че "никога не се уморяваме да го повтаряме - Вие не сте от тази планета. Невъзможно е да се опише с думи това, което сте направили."

Реал Мадрид също поздрави тенисиста: "Поздравления за гигантската Ви победа! Гордеем се, че велик „мадридист“ като Вас и почетен член на нашия клуб е спортна легенда и най-великият тенисист на всички времена".

Пилотът от Мoto GP Марк Маркес обобщи деня на милиони испанци в неделя, които не мръднаха от телевизора, за да гледат финала. "Закусих с Рафа и обядвам Рафа, каква лудост.  Vamooos @RafaelNadal!!! @AustralianOpen"

Кралският дом оповести публично своите поздравления към испанеца. "Рафа, изчерпваме квалификациите. Няма пречки за тези, които нямат граници. Ти представляваш най-добрия тенис в света."