0

А лександър Везенков се срещна с много българи преди победата на неговия Сакраменто Кингс над Чикаго Булс в НБА. От снимките в социалните мрежи се вижда страхотна истерия за спортист номер 1 на България през 2023 година. Десетки, дори стотици мъже и жени се наредиха да се снимат с родната звезда или да му поискат автограф. Самият Везенков уважи всички. Събитието се проведе в залата на Чикаго "Юнайтед Сентър". В Чикаго живеят над 20 000 българи.

Кингс удари Булс! Везенков отново не игра за Сакраменто при голям успех над Чикаго

Някои от сънародниците ни бяха дошли със специално изработени фланелки с неговия лик и надпис "Ние обичаме българския крал на НБА". За съжаление на българските фенове в Чикаго половин час преди началото на мача от Сакраменто официално съобщиха, че Везенков ще почива, тъй като не е възстановен от контузията в десния глезен.

След това Саша говори пред Chicago.bg: 

“Контузен съм още. За съжаление не можах да взема участие в мача, макар че много исках, защото този двубой беше специален за мен. Подкрепата на толкова много българи e невероятна. Даже и гърци имаше много, но българите бяха много повече. Дори съотборниците ми реагираха с “уау”, защото не бяха виждали толкова голяма подкрепа. Много се радвам, благодаря на Дани Илич, защото помогна за цялата организация и ми помага в целия престой в Сакраменто. Чикаго е много хубав град, бяхме на гръцки ресторант, да си припомним как беше в Гърция. Много се радвам“, сподели Везенков. „Изостанахме, за съжаление. 80-те и 90-те баскетболът беше религия при нас, но после или изостанахме, или другите напреднаха. Не знам къде точно е причината, но изоставаме от най-важните възрасти - от 14 до 19 години. Там най-много дърпат съседите от нас. Дори и от 16-годишни да кажа. Трябва да се намери защо българският баскетбол в момента не е дори и на средно ниво“, каза още той.

„Тук всичко е по-различно - базите, нивото, таланта. В Европа гледаме по-интензивни мачове, в които има повече тактика и резултатите са с по-голяма важност. Тук е повече шоу и повече красиви неща, докато в Европа е повече за резултата и за победата“, сподели най-добрият баскетболист. „Опитвам се да се адаптирам. Америка е нещо много различно и много голямо. Не съм на 20, когато се адаптираш по-бързо. Съотборниците и семейството са до мен, както и хора като Данчо, които ми помагат в ежедневието. Много се радвам, че съм тук и се опитвам да преследвам мечтите си и да печеля повече минути”, завърши Александър Везенков.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX