0

Б ританската тенисистка Ема Радукану отпадна още в първия кръг на турнира за жени в Торонто, след като отстъпи с 6:7(0), 2:6 срещу италианката Камила Джорджи, която преди година спечели надпреварата в Монреал.
Радукану, номер 10 в света и 9-а в схемата в Торонто, ще защитава титлата си в Откритото първенство на САЩ по-късно този месец.

Двете тенисистки направиха по три пробива в първия сет, а Радукану отрази сетпойнт в 12-ия гейм и изпрати двубоя в тайбрек. В него обаче 19-годишната британка не успя да запише точка и Джорджи спечели първата част в рамките на час и 11 минути.

Радукану спечели подаването на италианката в началото на втория сет и поведе за 2:0, но Джорджи върна моментално пробива и взе следващите пет гейма до крайното 6:2. В следващия кръг тя ще срещне белгийката Елизе Мертенс.

Бившата номер 1 в света Наоми Осака също се раздели с Торонто, но заради контузия в гърба. Японката се оттегли при 6:7(4), 0:3 срещу естонката Кая Канепи, която ще играе с испанката Гарбине Мугуруса в следващия кръг.

"Усещах болка в гърба още от началото на мача и въпреки че се постарах да завърша мача, това беше невъзможно. Длъжна съм също така да поздравя Кая за добрата игра и да й пожелая успех в остатъка от турнира", заяви Осака.

В последния мач за деня гъркинята Мария Сакари победи австралийката Слоун Стивънс след два часа игра и 6:2, 4:6, 6:2. 

Канадката Бианка Андрееску пък отстрани намиращата се в добра форма Дария Касаткина от Русия със 7:6(5), 6:4.

Поставената под номер 10 Коко Гоф се класира с лекота за втория кръг, след като победи американската си сънародничка Мадисън Бренгъл с 6:1, 6:3. Напред се класираха още австралийката Айла Томлянович, испанката Сара Торомо и китайката Цинвен Чжън.