0

С ветовната вицешампионка от Оре 2019 София Годжа от Италия продължава силното си представяне от началото на сезона, след като спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Вал Д'Изер.

29-годишната италианка, която вчера триумфира и в спускането тук, финишира за 1:19:23 минути. Така тя записа пети успех за сезона и 16-и в кариерата си.

Ранхилд Мовинкел от Норвегия остана втора на 33 стотни от секундата, а трета се нареди италианката Елена Куртони на 51 стотни след своята сънародничка.

Двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин (САЩ) се нареди на пето място с пасив от 75 стотни, а носителката на Големия кристален глобус за 2020 година Федерика Бриньоне (Италия) е четвърта с изоставане от 52 стотни.

Световната шампионка в дисциплината от Кортина Д'Ампецо Лара Гут-Бехрами от Швейцария и олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 Естер Ледецка от Чехия не участваха в състезанието.

В генералното класиране за Световната купа води София Годжа с 635 точки, следвана от Микаела Шифрин с 570 и Петра Влъхова (Словакия) с 340 точки, която не стартира в скоростните дисциплини.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината начело е Годжа с 320 точки, пред Федерика Бриньоне с 227 и Елена Куртони с 216 точки.