0

О тборът на ЮАР е новият стар световен шампион по ръгби. На Мондиала във Франция южноафриканците защитиха трофея си след трудна победа с 12:11 срещу тима на Нова Зеландия. Двубоят се игра на “Стад дьо Франс” Париж, като по трибуните присъстваха над 80 хиляди фенове. Това бе четвърта титла за южноафриканците, които се превърнаха във втория отбор, който печели две последователни титли. Също така с успеха ЮАР изпревари днешния си опонент по отличия в турнира, с който преди днешния финал имаха по три.

През първото полувреме отборът на Южна Африка беше много по-настъпателен и вкара четири наказателни удара, с което отбеляза 12 точки. Техните съперници от Нова Зеландия също откриха сметката си и реализираха два наказателни удара, с което се оттеглиха на почивката с шест точки. Новозеландците играха грубо, като острите им единоборства ескалираха в 27-ата минута, когато бе изгонен Сам Кане.

След почивката “ал блекс” показа съвсем различно лице и около четвърт час след подновяването на играта новозеландците добавиха нови пет точки към актива си. Тогава те започнаха яростно нападение, с което остави без дъх съперника, натикаха го в половината му и направиха всичко по силите си, за да обърнат резултата. Това обаче не се случи и ЮАР задържа преднината си на цената на много усилия и пролята пот, както и не малко капки кръв.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX