0

С редно по тежест изкълчване на десния глезен може да извади Александър Везенков от игра от 4 до 8 мача в редовния сезон на НБА, съобщиха от клуба му Сакраменто Кингс.

Това е показал медицинският преглед след мача с Атланта Хоукс. Преди него българинът имаше проблеми с разтежение на левия глезен, но той успя да вкара 8 точки за 6 минути игра при победата със 122:107 в Сакраменто. В третата част обаче Везенков контузи другия глезен.

Този път, според репортера от Sacramento Bee Джейсън Андерсън, състоянието на десния му глезен ще бъде прегледано отново поне след 7 дни, като той със сигурност е аут за мача срещу Голдън Стейт Уориърс довечера. С него „Кралете“ започват серия от 7 гостувания в редовния сезон на НБА.

Първоначалните прогнози на лекарския екип на Сакраменто за Везенков са той да пропусне от 4 до 8 мача. В сайта на ESPN, обаче, който съобщава, че единствено той е контузен от Кралете за мача с Голдън Стейт, прогнозата е българинът да е на линия още на 2 февруари, т. е. след седмица.