0

И во Ангелов изигра последния си среща на държавното първенство по класическа борба във Велико Търново. Световният и европейски шампион от 2013 г. завърши с победа с технически туш 15:6 над Мирослав Емилов, с което спечели бронз в кат. 63 кг.

„Това беше последното ми състезание. От една страна исках да приключа с успех кариерата си, а и да помогна на моя клуб Миньор (Перник). Няма тъга. Има други предизвикателства, които са пред мен. Единствено съжалявам, че не успях да спечеля медал от олимпиада“, каза Ангелов пред сайта на БФБорба.

Той има общо 8 медала от големи първенства, а през 2013 г. Бе избран и за Спортист №1 на България. В момента 37-годишният шампион оглавява клуб Миньор (Перник).

Иначе борците на ЦСКА очаквано доминираха на държавния личен-отборен шампионат в класическия стил. „Червените“ взеха 6 титли и завършиха с 210 точки в отборното класиране, изпреварвайки Ботев-93 (Враца) със 169 и НСА-Васил Левски със 131.  

Най-резултатен борец стана Едмонд Назарян, който спечели титлата в кат. 60 кг без да даде точка на съперниците си. Отличен дебют пред българска публика направи Абу-Муслим Амаев, който стана шампион в 63 кг. На финала чеченецът с наш паспорт се наложи също с технически туш 12:2 над Николай Вичев.