0

И забелла Шиникова завършва годината под номер 206 в световната ранглиста по тенис за жени. Българката направи много добра втора част на сезона като се надява и през Новата година да се представи на високо ниво с конкретни цели: влизане в топ 200, а след това и в топ 150.

За новия сезон тя се подготвя в осигурената от Българската федерация по тенис зала "София", където тренира с някои от най-обещаващите млади таланти на България, като Йоана Константинова и Виктор Марков.

Пред официалния сайт на федерацията тя обобщи своята 2021 г. „В началото на сезона нещата не ми се получаваха, но сега започнах да играя добре. Събрах самочувствие и започнах да играя моя тенис. Доволна съм от себе си и резултатите които постигнах. Успях да събера доста точки и да се приближа до топ 200. Надявам се следващия сезон да бъда здрава и да покажа още такива добри резултати“, каза Шиникова.

Тя подреди и целите си за новата 2022 г.: „На първо място да се изкача в топ 200, а след това и в топ 150. Пожелавам си да сме живи и здрави защото в тази пандемия е доста трудно с участието в турнирите“.

Тя започва новата година с участие на турнир в Тунис, за който подготовката й ще протече в София. „Аз в последните месеци редовно тренирам в София и използвам да играя с много млади надежди. Нивото е много високо и се надявам да станат много добри състезатели в мъжкия и женския тенис. Всеки един сам по себе си е много различен. Пожелавам им да са живи и здрави. Да гонят целите си. Да не се отказват за да постигнат всичко което искат.“

Шиникова си пожела отново да има мачове за „Фед Къп“ през 2022 г. „За мен винаги е било голяма чест да играя за националния отбор на България, много обичам да играя за "Фед Къп". Надявам се пандемията да затихне и през следващата година отново да има мачове за "Фед Къп".