0

Н евероятен успех за Иван Иванов! Българинът постигна седма поредна победа и триумфира с титлата при юношите до 14 г. на турнира "Ориндж Боул" в щата Флорида, САЩ. 

Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години. Във финалната среща Иванов не остави никакви съмнения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 Джак Кенеди от САЩ.

Така Иванов спечели титлата със седем победи и само един загубен сет. В шест от мачовете си той загуби общо само 15 гейма!

В първите си четири мача Иван загуби само десет гейма. На
четвъртфиналите Иванов спаси осем мачбола, а на полуфиналите даде само един гейм на противника си.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис
Европа. В края на месец октомври Иван завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. 

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. 

Българинът спечели и трето място в първото издание в историята
на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия). 

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

Това е пореден голям успех за тениса в България през тази година. Преди 10 дни Илиян Радулов и Адрияно Дженев спечелиха титлата на двойки при юношите до 18 г. на „Ориндж Боул“.