0

Н ова силна изява за българската биатлонистка Валентина Димитрова, която завърши на 24-o място в спринта на 7,5 километра за жени от втория кръг за сезона от Световната купа в австрийския зимен център Хохфилцен.

Младата ни състезателка повали всичките десет мишени и финишира за 22:37,9 минути, на 1:38,0 мин. от победителката Ингрид Тандреволд (Норвегия). Така Димитрова печели точки в трето поредно състезание и ще участва в утрешното преследване.

Още две българки участваха в надпреварата. Лора Христова се нареди на 64-а позиция с две наказателни обиколки и изоставане от 2:51,1 минути, а Даниела Кадева е 88-а с три грешки и пасив от 6:05,4 минути.

Норвежката Ингрид Тандреволд записа втори индивидуален успех в кариерата си, след като стреля без грешка и измина трасето за 20:59,9 минути.

Втора и трета са съответно Елвира Йоберг (Швеция) и Жюстин Бреза-Буше (Франция).

Носителката на Световната купа за миналия сезон Жулия Симон от Франция завърши на седма позиция с една грешка в стрелбата.

Германката Франциска Пройс, която беше начело в класирането преди този старт, не участва заради коронавирус.

В генералното подреждане за Световната купа след четири състезания начело излезе Лу Жанмоно (Франция) с 223 точки, следвана от Ингрид Тандреволд с 211 и Пройс с 200 точки.

Валентина Димитрова е с 44 точки и се нарежда на 33-а позиция в класирането.

По-рано днес в мъжкия спринт на 10 км участваха трима българи, като двама от тях - Антон Сипанов и Владимир Илиев, си осигуриха място в утрешното преследване на 12,5 км. Синапов се нареди 54-и с две наказателни обиколки и изоставане от 2:30,8 минути, а Илиев с три грешки е 57-и, на 2:32,7 от победителя Тарей Бьо.

Благой Тодев стартира от последната позиция и финишира последен, 97-и с пет пропуска в стрелбата и пасив от 5:31,5 минути. Това е негов първи старт в Световното купа за сезона след дългото лечение на травми.

Източник БТА