0

Н ай-добрият ни плувец Антъни Иванов ще бъде изслушан днес от Комисията на българския Антидопингов център. Това ще стане по негово желание, след като се разбра, че търновецът е с временно спрени състезателни права заради нарушаване на правилата на Международната антидопингова агенция (WADA), съобщи „24 часа“. 

Иванов, който учи и се състезава за американския университет “Вирджиния Тек” от 2019 г. насам, три пъти не е бил намерен на заявеното местонахождение за допинг проверка. По правилник за подобно нарушение всеки спортист е заплашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.

Ако Антидопинговият център не възстанови правата на нашия плувец, той има право на обжалване при ускорена процедура в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

От началото на годината Антъни постигна силни резултати в студентското първенство на САЩ. Като национал на България, той плува в седем финала на големи първенства в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

Както е ясно, в началото на миналата година трима родни национали бяха уличени в използването на непозволени вещества и са с отнети състезателни права.