0

Г ардът на Атланта Трей Йънг вкара рекордните за сезона в НБА 56 точки, но това не бе достатъчно за неговия тим, който загуби от Портланд със 131:136. Йънг е първият с над 50 точки и 14 и повече асистенции в един мач след Джеймс Хардън с Хюстън на 31 декември 2016 година.

"Не ме интересува нищо освен факта, че загубихме и това е жалко. Просто ми се искаше да спечелим, без значение колко точки ще вкарам", каза Йънг.

За Портланд се отличи Анфърни Саймънс с рекордните в кариерата си 43 точки, с което помогна на своя тим да прекъсне серия от четири поредни загуби.

Чикаго постигна осма поредна победа в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада и е начело в класирането на Източната конференция. "Биковете" се наложиха над Орландо със 102:98 след силни изяви на ДеМар ДеРозан, който бе най-резултатен в мача с 29 точки. Зак ЛаВин добави 27 точки за успеха.

Чикаго печели осем поредни мача в НБА за първи път от десет години насам.

Далас победи Денвър със 103:89 в друга среща от тази нощ. Лука Дончич завърши с 21 точки и 15 асистенции, а Реджи Бълок и Дуайт Пауъл добавиха по 15 точки за третия пореден успех на Маверикс.

Филаделфия спечели убедително срещу Хюстън със 133:113. Джоел Ембийд отново блесна за "севънтисиксърс" с третия "трипъл-дабъл" в кариерата си - 31 точки, 15 борби и 10 асистенции.

Фуркан Коркмаз добави 24 точки и рекордните в кариерата си 11 борби за четвъртата поредна победа на Филаделфия.
 

Детройт спечели втори пореден мач за първи път този сезон след успех над Милуоки със 115:106.

Садик Бей наниза рекордните в кариерата си 34 точки и добави 8 борби и 4 асистенции за успеха.

Янис Антетокунбо бе най-полезен за Бъкс с 31 точки, 10 борби и 7 асистенции, но този път усилията му не бяха достатъчни.
Мемфис записа пета поредна победа след 118:104 над Бруклин.

Джа Морант се отличи с 36 точки за Гризлис и стана първият играч в историята на отбора, който бележи поне 30 точки в четири поредни мача, подобрявайки постижението, което досега делеше с Брайънт Рийвс, Пау Гасол и Марк Гасол.

Водачът в Западната конференция Голдън Стейт надигра един от лидерите на Изток Маями със 115:108.

Звездата на Уориърс Стеф Къри нямаше ден и завърши с едва 9 точки, най-слабото му постижение този сезон, но съотборниците му компенсираха, като петима от тях завършиха с двуцифрени точкови показатели. Най-резултатен бе Джордан Пуул с 32 точки.