0

Р азмирици белязаха двубоя от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между Миньор Перник и Берое. Берое спечели с 2:0 гостуването си на Миньор (Перник) в 1/16-финал от турнира за Купата на България.

В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости. Стигна се до сбиване между привържениците на перничани и заралии, като вследствие на тях двама запалянковци на гостите от Стара Загора са ранени и са в болница, съобщава dsport.

Между двете агитки прелитаха различни предмети, сред които камъни, бутилки, сигнални ракети и др.

Органите на реда в Перник влязоха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да уталожат напрежението в тази среща. Впоследствие ранените фенове на гостите бяха откарани в болница с две линейки.

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с извънредно съобщение: 

„Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци, за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас, ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани, което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка“, написа гневният Владимиров.

Най-малко двама фенове, присъствали на мача за Купата на България между Миньор (Перник) и Берое (Стара Загора), са откарани в болница, съобщиха за БТА източници от БФС. Информацията за прекратения за 10 минути мач беше потвърдена и на официалната страница на Берое.

Инцидентът е провокиран от публиката на гостите, които в 60-ата минута изстрелват няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините. Едната от ракетите пада в сектора с агитката на домакините и се предполага, че в този момент е пострадал техен привърженик.

Като ответна реакция, миньорци тръгват към сектора с публиката на Берое, за да опитат саморазправа. Но полицията реагира бързо и прави кордон, с който предотвратява директен контакт. Двете публики започват да хвърлят предмети едни срещу други, като вероятно с камък е наранен почитател на старозагорци.

Три линейки пристигат в този момент на стадион "Миньор", като две от тях извозват пострадали към най-близката болница.

"В момента обстановката е напълно нормална, заяви за БТА след края на срещата делегатът на мача Владимир Андреев.

След 10 минути прекъсване, срещата е доиграна без повече проблеми. Берое спечели с 2:0 благодарение на головете на Калоян Кръстев в 5-ата минута и на Абубакар Тунгара в 90+2-ата. Така беройци се класират за осминафиналите в турнира за националната купа и на 3-и декември ще приемат ЦСКА 1948, който днес победи с 4:0 третодивизионния ФК Севлиево.