0

Ш ампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович оттегли заявката си за участие в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал през следващата седмица. 
Сърбинът, който не е ваксиниран срещу коронавируса, до последно се надяваше, че властите в Канада ще му позволят да влезе в страната, но такава вратичка не му бе отворена. 

По тази причина той се отказа от участие ден преди тегленето на жребия.

Организаторите на National Bank Open в Монреал обявиха официално отпадането в основната схема на сръбския тенисист и германеца Оскар Оте. В случая с Джокович причината той да не е включен е заради отказа му да се ваксинира срещу коронавируса, тъй като Канада, подобно на Съединените щати, иска пълния график за ваксиниране на всички чужденци, пристигащи в страната. Отсъствието на Джокович и Оте ще бъдат окупирани от французина Бенджамин Бонзи и австралиеца Ник Кирьос.

Законът в Канада изисква влизащите чуждестранни граждани да са се ваксинирали с две дози поне 14 дни преди пристигането си в страната.

По този начин отпадането му в Канада създава опасен прецедент за Джокович, тъй като сърбинът все още чака да разбере дали може да играе на Мастърс 1000 в Синсинати или US Open, нещо, което днес той не би могъл да направи, освен ако Съединените щати не променят разпоредбите и мерките за допускане на чужденци, пристигащи в страната.