0

О тборът на Канзас Сити Чийфс е шампион на Националната футболна лига (НФЛ) за сезон 2022. На Супербоул LVII на стадион "Стейт Фарм" в Глендейл (щата Аризона) "вождовете" се наложиха с 38:35 над Филаделфия Ийгълс след победен фийлд гол на Харисън Бъткър осем секунди преди края на редовното време.

За Канзас Сити това е трета титла в клубната история след 1969 и 2019 година, като за куотърбека на отбора Патрик Махоумс и старши треньора Анди Рийд това е втори трофей "Ломбарди". 

За "Най-полезен играч" на Супербоул LVII бе избран Патрик Махоумс. Той завърши мача с 21 успешни подавания от 27 опита за общо 182 ярда и 3 тъчдауна, както и 44 пробягани ярда. 

Неговият съперник Джейлън Хъртс записа 27 завършени подавания от 38 опита за общо 304 ярда. Той добави и 70 ярда по земя, както и три тъчдауна, но това не му стигна да спечели титлата при първата си поява на Супербоул.

За радост на зрителите на полувремето на мача близо 30-минутен концерт изнесе звездата на световната попмузика Риана, което бе първата й подобна изява на сцена от 2016 година. Тя обаче изненада феновете си и със своята визия.