0

М иглена Селишка спечели четвърти бронзов медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, като надделя с техническо превъзходство срещу представителката на домакините Ана Мария Пирву в схватка за бронзовия медал в кат. до 50 кг.

Преди Селишка, бронзови отличия за България спечелиха още Едмонд Назарян, Абу-Муслим Амаев и Кирил Милов. 

Евелина Николова пък е на финал утре.

Селишка показваше все по-добра и по-добра форма в развитие на турнира. Тя започна с 10:0 срещу дебютантката Кристина Баших (Словакия), след което надделя с 4:2 над Емануела Люци (Италия). 

Тя срещна най-голямото си предизвикателство на полуфиналите, където загуби драматично от Евин Демирхан (Турция) с 3:4. 

Селишка обаче преодоля разочарованието днес, надвивайки с техническо превъзходство Пирву. Българката повали рано украинката и я пренесе четири пъти за крайното 10:0.

По-късно тази вечер Мими Христова ще се бори за бронз на 68 кг. Нейна съперничка ще бъде Дануте Домикайтите (Литва).

Предстоящите Олимпийски игри са мотивирали Миглена Селишка да измине дългия път от тежка контузия през есента до европейски медал през месец февруари. 

Българската националка по борба триумфира в категория до 50 кг жени в Букурещ след победа над румънката Ана Мария Пирву с категоричното 10:0.

"Бяха много тежки пет месеца за мен. Коства ми психически усилия, труд, много тренировки и подкрепа от моите близки. Най-вече ми помогна това, че искам да участвам на Олимпийските игри", каза тя за БТА.

"Не очаквах толкова бързо да свърши мачът. Може би това, че се боря за медал, ми даде повече мотивация и хъс, за да спечеля този медал и да направя крачка за следващото състезание. Това ми помогна с всяка среща да си вдигам нивото. Сега ми предстои участие и на "Дан Колов", който е в България. Надявам се с всяка среща да ставам все по-подготвена за олимпийските квалификации", добави Селишка.

Източник: БТА