0

О лимпийският шампион Карлос Насар се прибра в България. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането на тежести с двубой от 404 килограма, което е нов световен рекорд.

Карлос Насар беше посрещнат с викове "Българи, юнаци" от стотици фенове. Разбира се, там беше и семейството му, което да го посрещне вече като златен медалист, както и приятелката му - гимнастичката Магдалина Миневска.

"Благодаря на всички, които ме уважиха, дори тези, които само ме гледаха по телевизията. Това ми помага на всяко едно състезание. Пожелавам им да са здрави и да следват мечтите си", сподели Насар от летището в София.

"По-лесно е да ти обърнат внимание, наистина, но аз знам че това е така и съм подготвен. Като цяло част от магията на олимпадата е да изпиташ всички тези емоции. Като знам, че цял народ стои зад мен, не ми дава право да се откажа", каза още той.

Посрещнаха Карлос Насар като истински герой
Посрещане на Карлос Насар Посрещане на Карлос Насар Посрещане на Карлос Насар
8

"Костваше ми доста енергия, доста сили и време дадох за това нещо, кръв, пот и много усилия. Важна беше крайната цел, а аз бях мотивиран да стана олимпийски шампион. В момента съм в детския си сън", допълни олимпийският шампион.

"Аз като стъпя на подиума забравям за публика и всичко, остава една голяма еуфория в мен, дори не помня какво правя. Аз наистина нямам спомени, огромен адреналин. Не беше доста лесно, имах доста препятствия и преди вдигането. Не беше лесно", заяви Карлос Насар.

"Лимитът засега ще го запазим в тайна, но като цяло е доста далеч. Чувствам се като български герой, като един горд българин. За мен е страхотно да мотивирам деца, а и големи", каза още той.

За финал сподели и какво му предстои: "Следва световно през ноември. Най-вероятно няма да имам време за почивка. Усещам промяната, но мисля, че имам какво още да извървя по пътя си, за да стана звездата, която искам", допълни Насар, цитиран от gong.bg.