0

К арлос Сайнц триумфира в квалификацията за Гран при на Великобритания. Тя се проведе при почти постоянен дъжд. Испанският пилот на Ферари записа най-бърза обиколка в третия етап от квалификацията – 1:40.983 на пистата „Силвърстоун“. 

На първа редица до него ще стартира световният шампион Макс Верстапен. Нидерландецът не бе убедителен в третия сегмент от квалификацията. На мократа писта той веднъж се завъртя в бърза обиколка, а веднъж излезе с четирите си колела извън очертанията на пистата. На трета позиция остана Шарл Льоклер с Ферари, а четвърти е Серхио Перес с Ред Бул.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е пети на стартовата решетка, а до него на шесто място ще бъде Ландо Норис с МакЛарън. Фернандо Алонсо с Алпин записа седмо време, а Джордж Ръсел с Мерцедес е осми. Топ 10 допълниха младите пилоти Гуаню Жоу с Алфа Ромео и Никола Латифи с Уилямс. Пилотите на Алфа Таури и Даниел Рикардо отпаднаха във втория сегмент на квалификацията, а първата фаза не успяха да прескочат Алекс Албън с Уилямс, Себастиан Фетел и Ланс Строл.