0

Ч ехкинята Каролина Мухова се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Пекин с награден фонд от 8,9 милиона щатски долара.

В четвъртфиналите Мухова се наложи над водачката в схемата Арина Сабаленка със 7:6(5), 2:6, 6:4 за 2 часа и 48 минути игра, като така сложи край на серията на белорускинята от 15 поредни победи, която започна още през август месец.

Мухова направи впечатляващ обрат в края на мача, тъй като в третия сет на два пъти изоставаше с пробив. Тя обаче взе последните четири гейма в срещата, за да запише третата си победа над Сабаленка.

Представителката на Чехия, която в момента е номер 49 в световната ранглиста, трябваше да спасява два сетбола и в първия сет, в който нямаше пробиви. Сабаленка бе много близо до такъв в десетия гейм, но Мухова отрази и двете възможности пред противничката си и да затвори сета. В тайбрека бившата финалистка на "Ролан Гарос" поведе с 5:3 точки и спечели със 7:5.

За Сабаленка най-добър бе вторият сет, в който тя реализира два пробива и го спечели с 6:2. Белорускинята дълго време контролираше играта и в третия сет, но в крайна сметка допусна обрат, като така Мухова се класира на третия си полуфинал в общо седем турнира след завръщането си на корта след операция на китката на дясната ръка.

На полуфиналите Каролина Мухова ще очаква победителката от двубоя между рускинята Мира Андреева и китайката Цинвън Чжън. В другия полуфинал една срещу друга ще излязат испанката Паула Бадоса и американката Коко Гоф, пише БТА.