0

Н ик Кириос спаси пет мачбола срещу Франсис Тиафо (САЩ) за успеха с 6:7 (5), 7:6 (12), 6:2, с който се класира на полуфиналите на турнира във Вашингтон. Финалистът на „Уимбълдън“ бе много близо до отпадане във втория сет на мача, след като Тиафо сервираше за победата. Кириос обаче се измъкна, а след това трябваше да спасява още четири мачбола. В крайна сметка австралиецът спечели тайбрека след серия от 3 поредни точки, а в третия сет вече доминираше със сервиса си. Двубоят между двамата завърши в 1 ч. през нощта местно време. 

„Франсис се постави в позиция да спечели мача. В тези моменти не мислех много. Просто се опитвах да остана в мача и да оцелея. След това усетих, че физически съм свеж в третия сет и сервирам добре. На моменти имам голям късмет, но беше страхотен мач“, каза Кириос. 

Това бе втора победа за деня за него. Преди това той трябваше да доиграе мача си с Райли Опелка (САЩ), който бе прекъснат заради дъжд ден по-рано. Кириос имаше нужда от само 14 минути, за да спечели със 7:6 (1), 6:2. За място на финала австралиецът ще играе срещу Микаел Имер (Шв). 

„Не беше лесно. Да играя срещу Райли сутринта в жегата не беше идеално. Но свърших работата бързо. След това успях да си почина за следващия мач и се справих и с него“, каза Кириос. 

Андрей Рубльов (Рус) също трябваше да отстранява двама съперници в един ден. Руснакът първо довърши мача си с Максим Креси (САЩ) и спечели с 6:4, 7:6 (8), а след това се справи и с друг представител на домакините – Джей Джей Улф, като победи с 6:2, 6:3. Рубльов ще срещне Йошихито Нишиока (Яп).