0

А нгажираността на зала "Арена София" заради втория тур на кметските избори в българската столица поставя под риск домакинството на турнира по тенис от сериите АТП 250. съобщиха от Българската федерация по тенис.

"Българската федерация заявява, че провеждането на турнира АТР 250 Sofia Open е поставено под огромен риск. Във вторник страната ни бе избрана за домакин нанадпреварата, която първоначално бе планирана да се проведе от 4 до 11 ноември в Тел Авив. 

В максимално кратки срокове БФТ получи всички необходими разрешения. Големият проблем е свързан с наличността на "Арена София" - единственото съоръжение, което може да приеме Sofia Open.


На 5 ноември в „Арена София" е предвидено да се извършва броенето на гласовете отевентуалния балотаж на кметските избори в София. БФТ напомня, че през 2022 г. ситуацията бе сходна. 

В деня на финалния мач между Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне в България се проведоха парламентарни избори. 

Броенето тогава се осъществяваше в „Асикс Арена", каквото предложение бе отправено и сега към всички държавни институции, от които очакваме отговор в най-кратки срокове.

Държим да информираме верните тенис фенове в България, тенисистите и клубовете,че решението дали ще има Sofia Open е в Централна избирателна комисия (ЦИК). 

Тя трябва да прецени дали може да използва друга зала за преброяване на гласовете при евентуален балотаж в кметската надпревара", се казва в официалното съобщение на централата.

От БФТ благодариха на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATП) за доброто съдействие и допълниха, че очакват конкретен резултат и решение на ЦИК до края на деня.

София беше домакин на турнир от сериите АТП 250 за последно през есента на миналата година, но за този сезон датите на надпреварата бяха променени за февруари и съвпадаха с мачовете от Купа "Дейвис", което стана причина за отказ от страна на БФТ за провеждането на състезанието в българската столица.