0

М ач между гигантите Рафаел Надал и Новак Джокович ще украси програмата на олимпийския турнир по тенис още във втория кръг. 

Сблъсък №60 между двамата стана факт, след като Надал  се наложи над Мартон Фучович (Унгария) в три сета – 6:1, 4:6, 6:4. В досегашните мачове Джокович води с 30-29 победи, а двамата не са срещали от 1/4-финала на „Ролан Гарос“ през 2022, който бе спечелен от Краля на клея в 4 сета.

Ноле пък стигна до мача с Надал в Париж, след като в събота надигра Матю Ебден.

Днес Надал направо подпали публиката с появата си на  корт "Филип Шатрие", където е спечелил рекордните си 14 титли от Откритото първенство на Франция.

Рафа спечели още повече симпатии сред французите и с участието си в церемонията по откриване на Игрите в петък вечер.

Извън арената дори има статуя на Надал и феновете се събраха около стоманената конструкция в неделя сутринта, когато все още не беше ясно дали той ще се състезава по-късно.

Напред в олимпийския турнир продължава и канадецът Феликс Оже-Алиасим, който отстрани Маркос Хирон (САЩ) с 6:1, 6:4. 

Само в един сет пък се затрудни Каспер Рууд. Норвежецът се справи със 7:5, 6:1 с Таро Даниел (Япония) за час и половина.

12-ият в ранглистата на АТР Стефанос Циципас също продължава напред, след като преодоля белгиеца Зизу Бергс с със 7:6 (8:6), 1:6, 6:1. 

По-малкият му брат Петрос Циципас, който днес има рожден ден и става на 24, напусна Париж като състезател, след като беше елиминиран от Талон Грийкспур (Нидерландия) след 2:6, 3:6. Грийкспур ще играе с Карлос Алкарас във втория кръг на турнира.