0

К убрат Пулев ще се завърне на боксовия ринг на 14 май. Той ще срещне руснака Андрей Федосов на галавечерта в Ингълууд, Калифорния. Това съобщи реномираният американски журналист Дан Рафаел. Главният мач на същата гала, организирана от компанията „Трилър“, ще бъде между брата на Кубрат – Тервел Пулев, и трикратния световен шампион в лека тежка категория Сергей Ковальов. 

Кобрата не е имал боксов мач от декември 2020, когато загуби двубоя за световните титли от Антъни Джошуа. През ноември 2021 Пулев се включи в новите серии Triad Combat на „Трилър“, в който боксьори се изправят срещу ММА бойци. В първия си мач той нокаутира в първия рунд бившия шампион на UFC в тежка категория Франк Мир.

Мачът между Пулев и Федосов ще е в 10 рунда. При успех българинът, който е с 28 победи (14 с нокаут) и две загуби – от Владимир Кличко и Антъни Джошуа, ще успее да се изкачи в боксовите ранглисти, където загуби позиции заради поражението в последния мач и липсата на активност.

35-годишният Федосов е с 32 победи (26 с нокаут) и 3 поражения в кариерата си. В последния си двубой той изненада трикратния световен шампион при аматьорите Магомедрасул Меджидов и го нокаутира още в първия рунд. Последното поражение на Федосов е от Брайънт Дженингс (САЩ) през 2013 г.