0

Н ай-добрият български боксьор сред професионалистите Кубрат Пулев замина днес от летище „София“ за Лондон, където тази събота ще срещне британеца Дерек Чисора в “O2 Арена” в битка в тежка категория. Двамата се срещат за втори път, след като пред 2016 г. Кобрата спечели с единодушно решение.

Кубрат бе придружаван от брат си Тервел Пулев, американския си треньор Ибн Кейсън и целия си щаб.

“Мотивацията ми е малко по-различна със същия съперник. Готов съм да докажа, че съм значително по-добър, от предния път. Няма човек, който може да ми оспори първата победа над Чисора. Спортът не е война! Точно обратното на войната. В крайна сметка е важно участието“, заяви Кубрат на летище „София“. 

“Чисора е винаги интересен, скандален - не трябва да се пенсионира. Не го виждам да е зле физически, но вероятно ще направи всичко възможно, за да победи. Този път ще пробва да е малко по-различен. Вероятно ще е по-настъпателен. Фаворит съм, защото съм го побеждавал. Няма нещо, в което да не го превъзхождам”, добави Кобрата.

“Пълните трибуни в “O2 Арена” не ме плашат! Много е важно е съдиите да присъждат обективно. Ако съм загубил, дайте ми загуба. Важно е реферът да не пречи. Вече съм доста опитен. Моят тим сме доста задружни, сплотени и единни. Не виждам какво може да ни бутне. Имам опасения единствено от съдиите, защото сме в Лондон”, категоричен е Кубрат. 

“Чисора твърди само: “Нокаут, нокаут...” Той вероятно си мисли, че не може да ме победи, ако не ме нокаутира. Схванал е наполовина, че съм по-бърз, по-силен и няма как да ме победи”, сигурен е Пулев.

Думите му обаче въобще не попречиха на Дерек Чисора отново да се закани, че ще го нокаутира.

38-годишният Чисора не е печелил мач от 2019 г. и отчаяно се нуждае от успех, за да запази кариерата си. Дел Бой, както наричат боксьора, очаква домашната публика да му помогне.
„Когато публиката започне да пее „О, Дерек Чисора“, всякакъв план за мача излита през прозореца. Ще спра Пулев пред моите фенове. Ще ви хареса“, написа Чисора в Туитър.

Той трябва сериозно да благодари на промоутъра Еди Хърн, че организира този бой с Пулев, защото заради репутацията му напоследък едва ли щеше да има много продадени билети за сблъсъка в „О2 Арена“.

Феновете на британеца се притесняват, че той има проблеми с кардиото и издръжливостта. Според анализаторите след първите 2-3 рунда Чисора ще отпадне физически и Кобрата ще го надвие