0

К убрат Пулев ще търси победа с нокаут в реванша срещу Дерек Чисора, но ще го „направи умно“. Това заяви треньорът на българина – Ибн Кейсън. Мачът е тази събота в „О2 Арена“ в Лондон. В първия двубой през 2016 г. в Хамбург (Гер) Пулев победи Чисора по точки с 2:1 съдийски гласа. 

"Наясно сме, че ще се бием на негова територия, така че трябва да спечелим убедително. Точно затова ще търсим нокаут, но ще го направим умно. Мисля, че този път Кубрат може да спечели с нокаут. Няма да прекаляваме с търсенето на нокаут, но искаме да го постигнем. Ако се отвори възможност, определено ще я използваме“, заяви пред БГНЕС Кейсън.

Той е доволен от подготовката на Пулев: „Кубрат даде всичко от себе си в подготовката, вложи се на 100 процента, а това е всичко, което мога да искам от един боксьор.“

Кейсън смята, че Чисора е опасен съперник: „Той е изключително умен боксьор. Много често с годините боксьорите разчитат все повече на главата си, което ги прави по-опасни, защото стават по-трудни и хитри. Той загуби последните си три мача и знае, че не може да си позволи нова загуба, така че ще даде всички от себе си в този мач. Чисора ще е много опасен.“

Треньорът вярва, че Пулев ще се бие отново за световната титла. Кобрата загуби с нокаут двата двубоя за поясите в тежка категория – от Владимир Кличко през 2014 и от Антъни Джошуа през 2020.

„Мисля, че Кубрат може да бъде световен шампион. Само Бог знае какво ни е приготвило бъдещето, но аз знам, че той дава 100 процента от себе си. Щом е направил това, аз съм изключително горд от него“, допълни Кейсън.