0

“Това вече не е само моята битка, а нашата!” Думите са на Кубрат Пулев малко повече от две седмици преди боксовата гала в Лос Анджелис.

Според Кобрата, нощта на 14 май, в която той и Тервел ще се качат на един и същи ринг, е ключова за кариерата на брат му.

Пулеви станаха обект на интерес от американски телевизионен канал, който засне филм за тях. В него за първи път Кубрат и Тервел разказват за публиката отвъд Океана своята история от деца.

Тервел Пулев се надява да изненада Сергей Ковальов в мача им на 14 май в Ингълууд, Калифорния. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон среща най-силния си съперник на профиринга до момента в лицето на трикратния световен шампион в лека тежка категория.

„Вълнувам се да срещна боксьор от световна класа като Ковальов. Исках повече, тренирам по-здраво и Ковальов ще го разбере“, каза Тервел в документалния филм.

Ковальов се закани да нокаутира съперника си. Това ще е дебют за руснака в полутежка категория.

„В последните две години беше много трудно да свалям по 12 кг преди мач в лека тежка категория. Сега съм в добра форма и ще покажа на феновете какво мога“, каза руснакът.

В подгряващ мач на галата Кубрат Пулев излиза срещу Джери Форест.

„Не е лесно, не съм напълно концентриран върху моя мач. Винаги съм бил в мейн ивент, сега е той. Неговият мач е по-труден от моя. Сега съм концентриран не само върху моя мач, но и върху неговия. Той е труден опонент, правил съм спаринги с него“, обясни Кобрата за мача на брат му.