0

Н адежда Генова и Ванеса Стойнова се завърнаха със златен и бронзов медал от световното по пол денс (танци на пилон) в Атина. Едва 15-годишната Надя стана шампионка при про аматьорите, а Ванеса се класира трета в категория семи про.

“Основните движения в пол денса са съвкупност от най-красивите спортове - акробатика, художествена гимнастика, спортна гимнастика и много други. В състезанията по пол арт участниците пресъздават сюжети, като образите им се подсилват с музиката, видеостени и костюмите“, обясни пред „Телеграф“ треньорката на момичетата ни Симона Бойкова.

Самата тя се занимава с пол денс от 10 години. “Израснала съм със спорт в кръвта ми, тъй като от малка тренирам акробатика. Пол денс завърши моята мечта да съчетая акробатиката с този спорт и в момента преподавам в студио, на което съм съосновател. Световен шампион съм от Pole Art Italy, а имам и други титли. Сега съм се съсредоточила в кариерата си на треньор, а фокус са ми индивидуалните подготовки на деца и възрастни за международни състезания, като това в Атина”, завърши Бойкова.