0

З ащитаващата титлата си Коко Гоф отпадна от турнира по тенис за жени в Синсинати, след като отстъпи на Юлия Путинцева с 4:6, 6:2, 4:6 в мач от втория кръг. Поставената под №2 американка загуби след час и 55 минути на корта. Така тя почти копипейстна загубата на нашия Григор Димитров, който се сгромоляса също за няма и 2 часа в първия си мач на твърдата настилка в Охайо след 6:4, 4:6, 3:6 от Фабиан Марожан (Унгария) и се прости с надеждата си да направи дубъл с трофея, който вдигна тук през 2017-а.

През миналата година Гоф стана най-младата шампионка в Синсинати (19 г.) и няколко седмици по-късно спечели Откритото първенство на САЩ – нейна първа титла от Големия шлем.

Този път обаче тя отпадна още в първия си мач, след като пропиля преднина от 4:2 в последния сет.

Путинцева записа пробив в седмия гейм и изравни в осмия, а в следващия поведе с 5:4 след втория си пореден брейк. 29-годишната рускиня, която се състезава за Казахстан, взе преднина от 40:15 на собствен сервис в десетия гейм и триумфира с още първия мачпойнт. За нея това бе първа победа над Гоф от 4 мача помежду им.

Путинцева, която надви лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Пол) на "Уимбълдън", ще срещне испанката Паула Бадоса в третия кръг.

Друга московчанка, играеща под казахстански флаг - поставената под номер №4 Елена Рибакина, също отпадна от турнира, след като отстъпи с 6:3, 6:7(3), 4:6 срещу Лейла Фернандес (Кан). Арина Сабаленка (Блрс), трета в схемата, пък надви Елизабета Кочарето (Ит) с 6:3, 6:4.