0

О тборът на Колорадо е първият финалист за Купа "Стенли" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Колорадо победи като гост Едмънтън с 6:5 след продължение и затвори полуфиналната серия с 4-0 победи. Райън Нюджънт-Хопкинс, Конър МакДейвид и Зак Касиан отбелязаха по веднъж, а Зак Хайман записа дубъл за канадския отбор. За победителите се разписаха Кейл Макар, Габриел Ландеског, Нейтън Маккинън, Девън Тоюс, Мико Рантанен и Артури Лехконен в продължението. 

В спора за купа "Стенли" отборът ще се изправи срещу шампиона на Изток, който ще бъде определен от сблъсъка между Ню Йорк Рейнджърс и защитаващия  трофея си от последните два сезона Тампа Бей, като Рейнджърс води с 2:1 успеха.

Артури Лехконен реализира победното попадение в 79-ата секунда на допълнителното време с добавка, след като удар на  Кейл Макар беше блокиран.


Макар завърши с гол и четири асистенции, Габриел Ландеског добави попадение и две асистенции, Нейт Макинън се отличи с гол и асистенция, а Девън Тейвс и Мико Рантанен също вкараха. Вратарят Павел Францоуз отрази 30 шайби, а Колорадо навакса изоставане от 2:4 в третия период.