0

К олорадо Аваланч смаза от бой Тампа Бей Лайтнинг със 7:0 в мач номер 2 от финала за Купа „Стенли“ в НХЛ. Така изглеждайки далеч по-добрият отбор Аваланч поведе с 2-0 успеха срещу защитаващия титлата си съперник. Валери Ничушкин отбеляза седмия и осмия си гол в плейофите и продължи да бъде най-добрият играч на леда във финалната серия, а героят от мач № 1 Андре Бураковски отново се разписа във вратата пазена от Андрей Василевски. Защитникът Джош Менсън и 35-годишния Дарън Хелм също се разписаха. 

Кейл Макар отбеляза два пъти в третия период, предизвиквайки скандирания „Искаме Купата!“ от разгорещена публика на домакините. Колорадо беше доминиращ във всеки аспект на играта, за да се доближи на две победи от първата титла В НХЛ от 2001 г. насам и първата от това ядро, водено от Нейтън Маккинън.

Аваланч отиват в Тампа за мач № 3 в понеделник вечерта. Колорадо стана едва третият отбор в историята на НХЛ, отбелязал три и повече гола в първите две игри от финалната серия. Дарси Кюмпер почти не беше затруднен в опазването на вратата на домакините, записвайки „суха мрежа“ със 17 спасявания.