0

М омичетата, присъстващи на знаменитите конни надбягвания „Гран Нашънъл“ на легендарния хиподрум „Ейнтрий“ в Ливърпул оцветиха във всички възможни багри с разкошните си тоалети първия ден от тазгодишната гонка. 

Хващащи окото рокли, високи токчета, смели шапки, дантели и прически – така загряха дамите за дългоочакваното пролетно събитие на Острова. 

Очакванията са за около 150 000 зрители на надбягванията с препятствия на 4,5 мили, с прогнозирана тв аудитория от 600 милиона зрители.

На хиподрума, разбира се, бе и легендарният сър Алекс Фъргюсън, който само мимоходом ще мерне цветния парад на суетата на трибуните, но ще се съсредоточи към състезанието, защото идва на гонката със свой кон. 

Според Жокей клуба, който е собственик на хиподрума, няма „официален дрескод“, но „умното е за предпочитане и често се приема“.

„Aintree е цветен спектакъл през цялата година, като мнозина използват пътуването си до състезанието като възможност да покажат любимите си тоалети през състезателните дни“, се казва в изявление.

„Шапките също не са задължителни, но се носят често. Спортни дрехи и луксозни рокли не са разрешени за The Randox Health Grand National Festival.“

Днес зрелището стартира с Деня на здравната служба NHS на Ливърпул, следва Денят на дамите утре, преди гвоздеят Гран Нашънъл в събота.

Годишната награда за Деня на дамите на Aintree ще бъде връчена на най-добре облечената зрителка, а победителките тази година  ще получат парични награди до 5000 паунда (около 6000 евро), заедно с върховната почивка в Обединеното кралство с Iconic Luxury Hotels и вечеря/напитки за двама в ресторанта The Art School.