0

С ветовната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек бе принудена да откаже участие от турнира в Мадрид. Полякинята се оттегля заради контузия на дясното рамо.

Все още не е ясно колко сериозна е травмата й, като тя се надява да се завърне на корта за турнира в Рим от 9 май. Ако това не се случи, под въпрос ще е участието й и на "Ролан Гарос", който тя спечели през 2020 година.

В същото време руският тенисист Даниил Медведев, който е номер 2 в световната ранглиста при мъжете, поднови тренировки, след като в началото на април бе опериран от херния. Това се вижда във видео клип, който бе публикуван от тенис академията "Муратоглу" във Франция, където се готви играчът.

Медведев обаче се готви на твърди кортове, което показва, че в плановете му не влиза участие на "Ролан Гарос" на клей, която не е любимата му настилка. Руснакът няма да участва и на "Уимбълдън" заради решението на организаторите на турнира да не допуснат тенисисти от Русия и Беларус. Даниил Медведев още отсега се готви за Откритото първенство на САЩ, където трябва да защитава титлата си от миналата година.

Двукратният шампион от надпреварата в Мюнхен Александър Зверев (Германия) пък отпадна във втория кръг на турнира с награден фонд 598 хиляди евро.
Водачът в схемата и трети в света Зверев загуби от участващия с "уайлд кард" датчанин Холгер Руне с 3:6, 2:6 за 101 минути.

За 18-годишния Руне, 70-и в класацията на АТР, това е първа победа над играч от топ 5 на световната ранглиста.

Седмият поставен Миомир Кецманович (Сърбия) достигна четвъртфиналите след 6:2, 6:4 над представителя на домакините Даниел Алтмайер