0

С тоян Копривленски победи кикбоксьора от Осака Джинку Ода и стана шампион на K1 World GP в японския град.

След три рунда в изключително оспорван мач и с разменени по един нокдаун в третия рунд, съдиите отсъдиха да има допълнителен четвърти рунд. В него 30-годишният бургазлия надделя над представителя на домакините с 2:1 съдийски гласа и допълнителен рунд.

"Добре се чувствам след мача. Най важното е, че победих и нямам контузии. Относно мача можеше да се представя и по-добре, но знаете, че не всеки ден е твоят. Нямаше тежък рунд за мен. Смятам, че взех първите два рунда. Третият рунд беше интересен. Минута след началото успях да му направя нокдаун. Засякох го с ляво кроше и оттам му пласирах още един десен прав, ляво кроше и му направих нокдаун. За съжаление, минута преди края той успя да ми върне нокдауна, но аз не го усетих много и не бях разклатен. Когато ми нанесе удара, не бях стабилен, единият ми крак беше във въздуха след ритник. Не беше тежък нокдаун. Това се води супер файт и беше важна победа, защото до края на годината ще мога да играя за титлата", заяви след победата Копривленски. 

В Осака боецът беше със своя треньор от Нидерландия Майк Пасение и с кондиционния треньор Мелайно Хадум. 

Основната цел на Копривленски е да се бие за пояса на К-1 в категория до 70 кг. Преговорите за следващ двубой се водят в момента, като до два дни ще стане ясно кой ще бъде следващият му съперник и датата на мача за титлата в К-1. Очакванията са двубоят да е до края на годината.   

През 2024 година Копривленски спечели финалния турнир от Max сериите на К-1 в Япония след три победи над легендата от Тайланд Буакау Банчамек, над бразилския четирикратен шампион по муай тай Рафаел Силва в полуфинала и над руския боец Виктор Акимов във финала. Сега боецът е устремен към спечелването на пояса в К-1.