0

О ткритото първенство на Австралия приключи за Григор Димитров. Българинът загуби с 0:3 (6:7, 3:6, 4:6) от Новак Джокович. Сърбинът игра на куц крак заради травмата в бедрото, но и това не помогна на българина. Това е 10-а победа в 11 мача за Джокович срещу Димитров, а също така и 24-а поредна за сърбина на Australian Open.

Срещата продължи три часа и 7 минути, като първият и третият сет преминаха границата от един час игра. Димитров не игра никак лошо през цялото време, но някои минимални грешки и класата на противника му оказаха влияние върху развоя на срещата. Особено впечатляващо беше връщането в борбата в третия сет, който тръгна ужасяващо за Григор, но след това върна два пробива и държеше напрежението до самия край. Следващият съперник на Джокович ще бъде Алекс де Минор от Австралия

Срещата започна кошмарно за хасковлията, който позволи Ноле да го пробие още в началото.

Джокера набързо поведе с 5:3 и всичко изглеждаше решено, но Гришо не само, че успя да се върне, но и изпусна да вземе предимство.

Джокера успя да стигне до тайбрек, където отново се стигна до куп обрати. Ноле успя от петия път - 9:7. И така поведе с 1:0. Успехът обаче се оказа доста скъп за Джокович, който поиска медицинска помощ.

Вторият сет бе кошмарен за Григор. Съперникът му, макар и на куц крак, успя набързо да го пречупи. След 6:3 Джокера се оттегли с преднина от 2:0.

В третия сет Джокович успя на 3 пъти да се справи с началния удар на Димитров и макар да допусна два пробива се поздрави с крайния успех.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) също отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Мъри, който прекара повече от 10 часа на корта при победите си в първите два кръга срещу Матео Беретини и Танаки Кокинакис, сега отстъпи пред испанеца Роберто Баутиста Агут с 1:6, 7:6(7), 6:3, 6:4 за 3:29 часа.

Британецът е носител на три титли от Големия шлем и е петкратен финалист в Мелбърн.

През 2019 година двамата изиграха емоционална среша на "Маргарет Корт Арина", която Мъри загуби. Срещайки се отново четири години по-късно, Баутиста Агут отново имаше отговорите, за да спечели мача.