0

Т урнирът по тенис Six Kings в Рияд, Саудитска Арабия, не носи никакви точки за класацията, но на корта е заложена най-голямата сума в историята: 6 милиона долара за победителя.

В събота са двата финала: за 3-то и за първо място, като този за третото – между Джокович и Надал, е последен двубой на двамата тенисисти с най-много титли от Големия шлем.

Победителят ще се излъчи между най-добрите от новата вълна тенисисти – Карлос Алкарас и Яник Синер, елиминирали на полуфиналите съответно Надал (6:3, 6:3) и Джокович (6:2, 6:7, 6:4).

Само за участие всеки от шестимата крале – Синер, Алкарас, Джокович, Надал, Руне и Медведев, прибави по 1,5 млн. долара към сметката си. В. „Ас“ посочи, че датчанинът Холгер Руне, отпаднал на 1/4-финала от Алкарас с 4:6, 2:6, за 72 минути в Рияд е заработил 1,38 милиона евро срещу 2,07 милиона от всичките си участия в турнири от началото на годината.

И всеки от 4-те турнира от Големия шлем – Уимбълдън (2,7 млн. евро), US Open (3,31 млн. евро), Australian Open (2,89 млн. евро) и Ролан Гарос (2,3 млн. евро), отстъпват в пъти на Six Kings по премия за победителя.